Featured Image

O nas

VEČ KOT 90 LET TRADICIJE & ZNANJE ZA PRIHODNOST

Podjetje Tesarstvo Kregar je bilo ustanovljeno leta 1914, z delovanjem pa je pričelo maja, leta 1919, ko se je ob koncu 1. svetovne vojne iz Galicije vrnil njegov ustanovitelj Josip Kregar (1880-1950), po poklicu tesarski mojster. Od tedaj pa do danes podjetje deluje nepretrgoma. Josip Kregar je poleg vodenja podjetja svoje bogate strokovne izkušnje prenašal na mlajše generacije vajencev in pomočnikov, ki so se usposabljali v njegovem podjetju. Poleg tega je poučeval praktični pouk na Obrtni šoli za tesarje v Ljubljani.

Obrt je leta 1950 prevzel sin Josip Kregar (1914-1993), tesarski mojster, nadaljeval pa njegov sin Jože Kregar (1945), gradbeni inženir. Od leta 2005 dalje vodi podjetje sin Martin Kregar (1975), tudi on po izobrazbi gradbeni inženir.

Podjetje sledi vsem novostim v stroki in je bilo vedno tehnično dobro opremljeno. Z računalniško obdelavo načrtov, izračuni in izrisom je pričelo že leta 1984.

Leta 2009 smo proizvodnjo posodobili z novo računalniško vodeno linijo za obdelavo lesa Hundegger K2i.

tesarstvo kregar ustanovitelji

V podjetju izdelujemo vsa zahtevnejša tesarska dela na stanovanjskih, industrijskih in inženirskih  objektih. Poleg tega izdelujemo tudi stopnice, vrtne ute, pergole in druge lesene konstrukcije po naročilu.

Vse štiri generacije tesarjev so sodelovale in še sodelujemo pri šolanju vajencev in drugih strokovnih kadrov.

Opravili smo vsa tesarska dela na Sokolskem domu Tabor v Ljubljani; na zvonikih v Štepanji vasi, na Bizoviku, pri Sv. Petru v Ljubljani, postavili strešne konstrukcije Delavskega doma v Ljubljani, Prosvetnega doma na Jesenicah, Srednje glasbene šoli v Ljubljani, streha kostnice Žale; dvig streh na Srednji tehniški šoli v Ljubljani, Bolnici Polje v Ljubljani, itd.

V sodelovanju z Ljubljanskim regionalnim zavodom za varstvo naravne in kulturne dediščine smo opravili dela na umetnostno zgodovinskih spomenikih. Med drugimi na gotski cerkvi v Dvoru, cerkvah sv. Nikolaja na Visokem, sv. Andreja v Gostečah, sv. Marjeta na Setnici, Valvasorjev grad Bogenšperk, grad Turjak, eksponati v Tehniškem muzeju Bistra – kovačija, furnirnica, žaga itd., Plečnikov jambor pred Pegleznom v Ljubljani, oprema Tržnice Ljubljana, streha Ljubljanske banke v Ljubljani, in drugo.

Sodelovali smo pri delih na raznih stanovanjskih objektih in hišah zasebnikov: streha na objektu Lily Novy v stari Ljubljani, streha na Žabjeku, stanovanjski bloki v Ljubljani, Sarajevu, Subotici, Murski soboti, Kopru, Poreču, Umagu; na poslovnih objektih: Slavija, Biološko središče, Agroživilska šola, streha LB, Maximarket, adaptacija bolnišnice Valdoltra, Klinični center – tehnične službe (glavni objekt), igralnica Perla v Novi Gorici, poslovna stavba Intereuropa v Ljubljani, ostrešje nove Pravne fakultete v Ljubljani, streha na objektu Stari trg 32 v Ljubljani, streha na poslovnem objektu Logistika, opaž bazena v hotelu Delfin v Izoli, strešna konstrukcija poslovne stavbe DARS, konstrukcija mostu na Solinah Sečovlje, ostrešje Arhiva Slovenije na Roški cesti, Mestni muzej, streha stare vojašnice na Metelkovi ulici, lesena hala Liko Vrhnika v Borovnici, streha šole v Cerknici, streha salezijanskega doma na Taboru v Ljubljani,  razgledni stolp Planina nad Vrhniko (2008), most čez Savo v Tacnu (2010) itd.

Dela v tujini: paviljon Elan v Val Gardeni, mejni prehod Rusija – Estonija, turistični objekt na Kapverdskih otokih, itd.

Fotografije novejših objektov najdete v galeriji.

Izdelava in optimizacija spletne strani: Spletnik

Projekti, na katere smo ponosni


Prodaja lepljenega lesa

Prodajamo in posredujemo pri prodaji lepljenega lesa za gradbene namene v vidni in industrijski kvaliteti. Manjše količine najbolj uporabljanjih dimenzij imamo stalno na zalogi v našem skladišču in vam jih lahko dobavimo v enem delovnem dnevu.

Potrebujete pomoč?

Kontakt


Za več informacij nas pokličite na 01 729 23 19, nam pišite na info@tesarstvokregar.si ali izpolnite spodnji obrazec: