Featured Image

Lesene gradnje

Naša ponudba

Opravljamo vsa zahtevnejša tesarska dela na stanovanjskih, industrijskih in inženirskih  objektih:

 • skeletne hiše
 • leseni nadstreški
 • strešne konstrukcije vseh velikosti
 • brunarice
 • vrtne ute
 • pergole, balkone, ograje, pode, strope, stopnice
 • mostovi itd.

Vse, kar potrebujemo od vas je gradbeni načrt v tiskani ali elektronski obliki.

Zagotovilo kvalitete

 • Za vaš projekt lahko izdelamo načrte in vam svetujemo. 
 • Za vgradnjo uporabljamo  najkakovostnejše materiale slovenskih in tujih dobaviteljev.
 • Razrez lesa opravljamo na najsodobnejših računalniško vodenih strojih (CNC), kar omogoča veliko natančnost in s tem kvaliteto izdelave.
 • Naša tradicija in znanje sta zagotovilo za strokovno opravljeno delo.
 • Naše izkušnje dokazujejo naše reference.

Dobavni roki in cena

Naši dobavni roki so načeloma kratki (povprečno deset delovnih dni od potrditve naročila), vendar morate upoštevati, da je dobavni rok vedno odvisen od več dejavnikov: zahtevnosti projekta, dobavljivosti vgradnih materialov in nenazadnje tudi od vremena. Vsekakor vam svetujemo, da nas kontaktirate v čim bolj zgodnji fazi projekta, manjše projekte, kot so izdelava nadstreškov, vrtnih ut in podobno pa načrtujete za hladnejši del leta.

Za storitve na ključ vam moramo narediti ponudbo na podlagi projekta oz. natančnega dogovora, kaj od nas pričakujete. Cena je odvisna od kompleksnosti projekta in vgrajenih materialov.
Prednosti lesene gradnje
Les je poleg kamna in gline najstarejši in eden najpomembnejših naravnih materialov, ki se v gradbeništvu že tisočletja intenzivno uporablja in to predvsem v konstrukcijske namene.

Če je bila sprva uporaba lesa predvsem posledica njegove dostopnosti, je danes les cenjen predvsem zaradi svojih pozitivnih lastnosti. Pri gradnji je to predvsem zaradi ugodnih mehanskih lastnosti, njegovih pozitivnih lastnosti za objekt in bivanje v njem. Njegove pozitivne lastnosti so uravnavanje vlage, Čiščenje zraka, odsotnost elektrostatičnega naboja, dobra izolativnost in prijetnost na dotik.

Prednosti lesene gradnje

Les je poleg kamna in gline najstarejši in eden najpomembnejših naravnih materialov, ki se v gradbeništvu že tisočletja intenzivno uporablja in to predvsem v konstrukcijske namene.

Če je bila sprva uporaba lesa predvsem posledica njegove dostopnosti, je danes les cenjen predvsem zaradi svojih pozitivnih lastnosti.  Pri gradnji je to predvsem zaradi ugodnih mehanskih lastnosti, njegovih pozitivnih lastnosti za objekt in bivanje v njem. Njegove pozitivne lastnosti so uravnavanje vlage, Čiščenje zraka, odsotnost elektrostatičnega naboja, dobra izolativnost in prijetnost na dotik.

Les ima številne prednosti pred drugimi materiali. Glede na lastno maso ima nekajkrat večjo nosilnost kot jeklo in ima najboljše razmerje med toplotno izolacijo in ohranjanjem toplote, ter tako znatno vpliva na zmanjšanje stroškov ogrevanja stavb. Bivanje in počutje v leseni hiši je prijetno, saj lesena površina ob dotiku daje prijeten topel občutek, prostor napolnjuje s prijetnim vonjem in regulira vlažnost zraka.

Projekti, na katere smo ponosni